Kontakt

Kontakt

Lotta Fabricius Kristiansen

lotta.fabricius@apinordica.se

Tel: +46 70 735 28 58

 

Jag har varit biodlare sedan 1998, är naturpedagog och fastnade direkt för biodlingens möjligheter.

 

Att praktiskt pedagogiskt kunna visa på miljönyttan och de stora ekologiska sammanhangen för en bred allmänhet i alla åldrar är ett fantastiskt verktyg. Det är många, både barn och vuxna, som har följt med mig in i bikupan.

Sedan 2006 har jag haft nybörjarcirklar i biodling och de senaste åren även fortsättningskurser. Har varit biodlingsansvarig på Sigill Kvalitetssytem AB, där mitt uppdrag handlade om regelutveckling för honungsproduktion och att utveckla möjligheterna för småskalig livsmedelsproduktion inom honungsbranschen. På uppdrag av Sveriges Biodlares Riksförbund har jag tagit fram utbildningsmaterial, och är författare till boken ”Mina första år som biodlare” och arbetsböckerna ”Min biodling”. Jag är även medförfattare (tillsammans med Alexandra De Paoli) till boken ”Hälsa och hudvård från bikupan”. Sedan dess start är jag projektledare för Svenska Bin.

Preben Kristiansen

preben.kristiansen@apinordica.se

Tel: +46 70 890 17 32

 

Jag har varit biodlare sedan 80-talet och har under många år arbetat som konsulent inom bihälsa både i Danmark, Norge och sedan 1997 i Sverige.

 

Jag är medförfattare till boken Sjukdomar, parasiter och skadegörare i bisamhället.

Apinordica

Biodling och utbildning

Apinordica AB, Hågra 21, 590 34 Tjällmo

Organisationsnummer 559022-1643