Resor

Apinordica

Biodling och utbildning

Resor

Resa till norra Indien och Himalaya

Upplev det färgstarka Indien på en spännande biodlings- och kulturresa

Resebyrån Magical Himalaya arrangerar i samarbete med Apinordica och Biodlingsföretagarna en spännande biodlarresa till norra Indien hösten 2018.

 

Resan börjar i det nordindiska låglandet, där vi kommer att besöka yrkesbiodlare, en biredskapshandlare och det stämningsfulla gyllene templet i Amritsar. Vi fortsätter upp i Himalaya på en resa längs risfält, naturområden och färgstarka dalar till Dharamsala, där teplantager och höga berg ger omgivningen atmosfär. Här besöker vi en stationär biodlare, Dalai Lamas tempel och en tefabrik. Vi reser vidare till Kulludalen där bina är nästan heliga. På promenader genom skogar och äppleplantager till små byar möter vi biodlare, ser det lokala livet och gamla tempel. Med bil tar vi oss upp till Rohtang-passet cirka 4000 m. ö. h, varifrån vi har utsikt över Kulludalen och Himalayas snöklädda toppar. Resan avslutas med ett besök till Taj Mahal.

 

Det finns möjlighet till en extra femdagars vandringstur i Himalaya som tilläggstur, ordnad speciellt för deltagarna i biodlarresan.

 

Resan leds av Lise Hansted och Harinder Singh från resebyrån Magical Himalaya. Lise och Harinder har arbetat med biodling och äppelproduktion i Himalaya i många år. Med på resan är även Lotta Fabricius Kristiansen och Preben Kristiansen.

 

Reseperiod

23 september – 7 oktober 2018 (till 12 oktober vid val av tilläggsturen )

 

Pris

I delat dubbelrum: 28.800 kr (SEK) per person

Enkelrumstillägg: 3580 kr (SEK)

 

Antal deltagare: 16-22 personer

 

Anmälan

kan göras till info@magicalhimalaya.dk eller info@apinordica.se eller direkt på www.magicalhimalaya.dk/ture/biodlarresa2309.

Klicka på ”Book turen”

 

Sista anmälningsdag

15 februari 2018.

 

Mer information

finns på www.magicalhimalaya.dk

 

Det går även bra att ringa ett av följande telefonnummer:

070 735 28 58 (Lotta), 070 890 17 32 (Preben)

eller +45 35 34 00 16 (Lise)

eller skicka mail till antingen info@magicalhimalaya.dk eller info@apinordica.se

Apinordica AB