Böcker

Apinordica

Biodling och utbildning

Böcker

Hälsa från bikupan

Handboken för dig som vill lära dig mer om råvaror från bikupan och hur de kan användas till hälsa och hudvård. 


Ny bok om de råvaror som honungsbin producerar och om hur de kan användas till hälsa och hudvård. Boken innehåller mycket matnyttig information från två av Sveriges främsta experter på området samt en mängd recept på hudvårdsprodukter med honung, bivax, propolis och pollen

Vad är egentligen honung, bivax, propolis, pollen, bibröd och drottninggelé och hur framställs de?


På ett tydligt och pedagogiskt sätt beskriver författarna hur bina i bikupan producerar de nyttiga råvarorna och hur biprodukter kan användas av oss människor. Med hjälp av bokens utförliga recept kan du själv tillverka salvor, cremer, schampon och tvålar med råvaror från bikupan och läkande örter.


Boken innehåller även en överblick över eteriska oljor för doftsättning, och ett uttömmande kapitel om regler för tillverkning av kosmetika för försäljning.

Författare

Alexandra De Paoli och Lotta Fabricius Kristiansen


Pris

270 kr inkl. moms. Frakt tillkommer


För beställning, mejla info@apinordica.se

Blommor och bin

Din trädgård - ett matbord för pollinerande

I en fotosafari får vi följa årets växlingar och de blommor som mest besöks av pollinerande insekter. På ett tillgängligt sätt beskrivs pollineringens stora ekologiska betydelse, vad pollinering är och hur samarbetet mellan pollinerande insekter och blommande växter utvecklats. Dessutom behandlas vilka hot som finns mot pollinerare.


Trädgårdsälskaren kan också ta del av enkla åtgärder för att gynna dessa små och ofta okända medarbetare i trädgården, för att på så vis gynna den egna frukt och bärskörden.

Författare

Ingemar Fries


Pris

200 kr inkl. moms. Frakt tillkommer


För beställning, mejla info@apinordica.se

För mer information om boken besök www.blommorochbin.net

Sjukdomar, parasiter och skadegörare i bisamhället

Gammal kunskap revideras, nya parasiter och virus presenteras och så får vi del av senaste rön vad gäller skötsel och botemedel för att hålla bina friska. Ett stort avsnitt ägnas åt varroakvalstret och de svåra följdsjukdomar som den parasiten orsakat för biodlingen runt om i världen. För att vi ska förstå hur smittspridning sker i bisamhället ger författarna en inträngande bild av hur binas olika organ fungerar, liksom hur de enskilda bina samverkar i kupan. Författarna har lång erfarenhet av sjukdom och hälsa hos honungsbin.

Författare

Ingemar Fries och Preben Kristiansen


Pris

250 kr. inkl. moms. Frakt tillkommer


För beställning, mejla info@apinordica.se

Apinordica AB