Böcker

Apinordica

Biodling och utbildning

Blommor och bin

Din trädgård - ett matbord för pollinerande insekter


Författare

Ingemar Fries


Pris

200 kr


I en fotosafari får vi följa årets växlingar och de blommor som mest besöks av pollinerande insekter. På ett tillgängligt sätt beskrivs pollineringens stora ekologiska betydelse, vad pollinering är och hur samarbetet mellan pollinerande insekter och blommande växter utvecklats. Dessutom behandlas vilka hot som finns mot pollinerare. Trädgårdsälskaren kan också ta del av enkla åtgärder för att gynna dessa små och ofta okända medarbetare i trädgården, för att på så vis gynna den egna frukt och bärskörden.

Böcker

För mer information om boken besök www.blommorochbin.net

Hälsa och hudvård från bikupan


Författare

Alexandra De Paoli och Lotta Fabricius Kristiansen


Pris

230 kr

Bin förser oss med så mycket mer än honung. De producerar bivax som är en viktig ingrediens i många hudvårdsprodukter. De samlar in pollen och processar hartser till propolis som vi människor kan använda för att hålla oss friska. Råvarorna från bikupan är perfekta att använda i hemkokta hudvårds- produkter. I den här boken hittar du förstås ett bra grundrecept på bivax- salva, men också en massa andra spännande recept som hudcrème med pollen, kallrörd honungstvål och Whipped bodybutter med honung och bivax.

Sjukdomar, parasiter och skadegörare i bisamhället


Författare

Ingemar Fries och Preben Kristiansen


Pris

250 kr


Gammal kunskap revideras, nya parasiter och virus presenteras och så får vi del av senaste rön vad gäller skötsel och botemedel för att hålla bina friska. Ett stort avsnitt ägnas åt varroakvalstret och de svåra följdsjukdomar som den parasiten orsakat för biodlingen runt om i världen. För att vi ska förstå hur smittspridning sker i bisamhället ger författarna en inträngande bild av hur binas olika organ fungerar, liksom hur de enskilda bina samverkar i kupan. Författarna har lång erfarenhet av sjukdom och hälsa hos honungsbin.

Alla priser är inklusive moms. Frakt tillkommer.


För beställning, mejla info.apinordica.se

Apinordica AB